Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Ballagás

2024. 06. 22.


 

         

Szalagavató 2015

A tanév jeles napjai közül szombaton (január 24-én) a középiskolások szalagavató báljára került sor.

Ezen a napon megjelöljük őket, méghozzá egy szalaggal, amelynek különböző nézőpontból nézve különböző funkciói vannak, és amely így mindenki számára más-más üzenetet közvetít.A nagyközönség számára egyértelműen jelzi, hogy viselője más, mint a többiek. Leolvasható róla, hogy az illető diák, méghozzá utolsó éves középiskolás, aki 2011 és 2015 között a Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója volt.
A szalag tehát könnyen értelmezhető jelzés a külvilág számára, de persze ugyanúgy jelzés a viselője számára is.

A hosszútávfutó versenyeken az utolsó kör előtt a futóknak megkongatnak egy harangot és ezzel veszi kezdetét az utolsó 400 méteren a hajrá. A mai napon iskolánkban megszólal a harang. Jelzi, hogy a finisbe érkeztetek, és már nincs messze a cél, az újabb jeles nap, amikor is összegző jelleggel számot adhattok arról, hogy milyen gazdag tartalommal sikerült megtöltenetek itt az életetek tudásgyarapításra és személyiségformálásra szánt éveit.

Jelzi, hogy véget ér a kamaszkorotok, és elkezdődik a fiatal felnőttkorotok. Mi is az, ami e két kort megkülönbözteti egymástól! Ha nem is korlátlan és felhőtlen, de mégis meglehetős szabadság az egyik oldalon, nagyobb tétek, nagyobb kihívások, életre szóló nagy döntések felelőssége a másik oldalon.

Kívánjuk nektek, hogy érezzétek magatokat akkor is megjelölve, amikor a szalag már nem lesz a hajtókátokon. Érezzétek magatokat megjelölve arra, hogy továbbvigyétek az iskola szellemiségét, valamint érezzétek magatokat képesnek és elhivatottnak arra, hogy az életetekkel végrehajtsátok a nektek kijelölt nagy tettet.

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás