Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Bajnoki dobogós!

Apró Vivien újból bajnoki dobogós!

A Mecsek gyönyörű vidékén, Mánfa közelében vettünk részt az országos középtávú bajnokságon. Nekünk a hegyi terepen az egyszerű pályák is nagyobb nehézséget okoznak, mivel kevés lehetőségünk van ilyen helyeken gyakorolni. A bajnokságon pedig a legnehezebb elit rangú pályákat tűzik ki. Apró Viviennek azért több lehetősége volt gyakorolni, hiszen a 16 évesek között a SZVSE színeiben küzdött az idén a válogatott keretbe jutásért. Ennek meglett a hozadéka, hiszen a bajnokság selejtezőjében is kiváló időt futva jó pozícióból indult a döntőben, és magabiztos, okos futással a kiváló ezüstérmet szerezte meg! Megható pillanat volt, amikor megkapta nemzeti színű futó felszerelését is, hiszen az ifjúsági európabajnokságra utazó magyar csapat B keretébe beküzdötte magát a 16 évesek között.

A bajnokságon először indult ilyen nehéz körülmények között Gubicz Kata, Talmácsi Bori és Zagyva Rebeka. Ők a B és a C döntőbe jutottak, és bíztatóan, javuló időkkel teljesítették a kihívásokat.

Megyei versenyeken is részt vettünk az elmúlt hetekben. Az Ópusztaszer kupán derékig érő fűben nagyon nehéz volt a tájékozódás is és a futás is. Zagyva Rebeka, Apró Vivien 1., Zagyva Zalán 2. Apró Máté 3. helyezést értek el.

Pirtón a középtávú regionális bajnokságon pedig az óriási hőség volt szinte elviselhetetlen, párosulva a forró homokkal. A délelőtt egyéni versenyen Apró Vivien 1., Talmácsi Bori 3. helyezést ért el. A délutáni váltó versenyen pedig a 14 éves lányok versenyét Talmácsi Bori, Zagyva Rebeka páros nyerte.

A nyári menetrend Viviennek a kolozsvári ifjúsági európabajnoksággal kezdődik, majd augusztusban a legjobbakkal a Vértesben veszünk részt egy edzőtáborban, hogy felkészüljünk a Salgótarján környékén megrendezésre kerülő 5 napos Hungária kupára.

   

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás