Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Sikereink a WRO-n!

2019. június 5 –én iskolánkból 3 csapattal vettünk részt a World Robot Olympiad szegedi regionális fordulójában. A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotprogramozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A csapatok 2-3 tag és egy csapatvezető közösen oldják meg az évente megújúló kihívásokat. A versenyen a csapatok a robotjukat LEGO MINDSTORMS® elemekből építik meg, de versenykategóriától függően a többi vezérlő, építőanyag vagy programozási nyelv használata is megengedett.
A Regulár wedo kategóriában 1 csapattal (RoboGok: Domán Zaránd, Szablár Luca, Csiszár Kincső 4.b osztályos tanulók) indultunk. Az idei feladat témája az Önvezető Iskolabusz. A gyerekeknek a feladata az volt, hogy egy olyan robotot építsenek, ami a legogyerekeket és a gyümölcsöt is felveszi az otthonuk valamint a piac előtt és elszállítja őket az iskolába. Tanulóink fantasztikus ötleteséggel és összhanggal a 3. helyen végeztek. Felkészítő tanáruk Kazi Mária intézményvezető asszony.

A Regulár Junior kategóriában 2 csapattal képviseltük iskolánkat. A csapatok tagjai: RoboLéták: Császár Róbert 8.c, Papp Adrián 8.a, Volford Tamás 8.a; RobotXek: Börcsök Roland 7.b, Fürtön Szabolcs 7.a, Jambrik Kristóf 7.b. Felkészítő: Farkas Zsuzsa.
Az idei évben a feladat egy olyan robot megépítése volt, amely képes az épületben az elhasználódott izzók cseréjére, a világítás korszerűsítése és energiatakarékosabbá tételére. A robotnak új, okos égőket kellet a raktárból a szobákba szállítania (piros, kék, sárga és zöld területek) az épületen belül. A régi égőket a szeméttárolóba kellett szállítania.
A Junior kategóriában elért helyezéseink: 3. RoboLéták és 4. RobotXek, a 3. hellyel pedig kvalifikáltuk magunkat a július 10–11. –ei Tatabányán megrendezésre kerülő Nemzeti Döntőbe.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Iparkamarának és a szegedi Agórának a felkészülésünkhöz nyújtott segítségüket.
Farkas Zsuzsa

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás