Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Olvass, játssz, nyerj!

Idén már kilencedik alkalommal mérhették össze tudásukat olvasni szerető könyvmolyok a Kaposvári Egyetemen. 2019. június 5-én az Egyetemi Könyvtárban rendezték meg az Olvass.el! című országos vetélkedő nyilvános döntőjét.
Az Olvass.el! című online olvasási versenyen a gyerekek egy-egy téma vagy szerző könyveit ismerték meg a tanév során, és ezekhez kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg online felületen.
Ebben a tanévben Csukás István könyvei közül A Kemény kalap és krumpliorr, a Vakáció a halott utcában és a Nyár a szigeten volt az olvasnivaló. A 2019. évi fináléban az egész éven át versengő 93 csapatból a hat legügyesebb mutatkozhat ott be személyesen, és vehet részt az élményekben gazdag vetélkedőben. Idén a legjobb csapatok Mórahalomról, Hatvanból, Sorkifaludról, Budapestről, Bujról Mosonmagyaróvárról érkeztek. Iskolánkat a Galaktikus négyes nevű csapat képviselte, akik a saját maguk által készített pólóban büszkén mutatták be dramatizált jelenetüket, és játszhatott kreatív, de gyorsaságot, találékonyságot igénylő feladatokban.
Az ötödikes lányok – Bálint Regina, Molnár Maja, Pintér Bettina és Ruzsics Gréta- együttműködésüknek és kitartásuknak köszönhetően a 2. helyet szerezték meg az országos verseny döntőjében.

i1.jpg

Gratulálunk!


Madarászné Weinrauch Ivett
felkészítő tanárt

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás