Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Digitális oktatás gyöngyszemei 4.

A pénzzel-ésszel!

A 6. b osztályt magyartanára Illésné Babai Gizella a fantáziát előhívó kreatív feladattal „kínálta meg”.
A tanulóknak a 149 felkínált lehetőség közül egy pénzzel kapcsolatos közmondást/szólást kellett választani, amit értelmezés után fogalmazással, verssel, mesével, levéllel támasztottak alá.
A sok jól sikerült alkotás közül álljanak itt a legjobbak. Az alkotásokat különösen értékessé tette, hogy a történet kitalálói még azt is vállalták, hogy fogalmazásukhoz illusztrációt készítsenek.

Akiknek az élmény köszönhető:

Bakos Liliána – Varázskavics 

Horváth Szabina: Borisz és a nyulak 

Katona Noémi - A Farkas, aki többet akart 

Sándor Emil: Ha valaki naponta... (fiktív levél) 

Sárkány Laura - Elköltené a Dárius kincsét is 

Tóth Ádám - Hajós Röfi  

Hálásan köszönjük az alkotóknak Bakos Liliána, Horváth Szabina, Katona Noémi, Sándor Emil, Sárkány Laura, és Tóth Ádám 6. b osztályos tanulók kreatív munkáját, illusztrátori tevékenységét, Illésné Babai Gizella tanárnőnek az inspiratív feladatot és Balogh Zoltánnak, aki mindannyiunk számára élményszerűvé tette ezeket a kis csodákat.
A Mórasuli krónikása.

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás