Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Országos 12. helyezés a KerekEmese vetélkedőn

Másodjára mérettetettünk meg E- Mesehősök csapatunkkal az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark „KerekEmese”- vetélkedőjén. A háromfordulós, levelezős feladatsorok célja, hogy a gyerekek ismerjék meg saját gyökereiket, a közösségük múltját, jelenét és hagyományait. E célból született meg a „KerekEmese” történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozat a határon innen és túl élő magyar gyerekek számára. Feladataik sokszínűek, olyan ismeretszerzésre ösztönzik a gyerekeket, melyek tanórán kívüli kutatómunkát, találékonyságot, érdekes, összehangolt csapatmunkát igényelnek.
Az idei legérdekesebb feladatokból szemezgetve, megtudhatták a gyerekek, hogy a köznapi nyelvben használt szólások honnan erednek. Megismerhették Trogmayer Ottó régész, muzeológust, aki az idén 50 éves Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szülő atyja. Harcosok, építészek, korok, vallások, természettudományos különlegességek, környezetvédelem, sportesemények, űrkutatás, festészet, zene, irodalom, film, feltalálók…., fel sem lehet sorolni a sokféle témát, amik a feladatokban szerepeltek.
A csapattagokra rátaláltak a kedvenc témák, de megoldásukhoz kellett olykor segítség is: apa, anya, tanárok, barátok, tesók, akikhez valamelyik szakterület közelálló. Így nemcsak a kapcsolatteremtő és tudásszerzési képességeket, de az életben felfedezhető értékek felismerésének képességét is elsajátították a résztvevők.
A feladatsorok kreatív, alkotó feladattal zárultak. Plakátot készítettek Mórahalom sportlehetőségeiről, kicsinyített körképet Mórahalom épített értékeiről és kabala figura készült az 50 éves Ópusztaszeri Emlékpark számára.

oklevel2.jpg

A pontszámok alapján az első 12 helyezett csapat jutott volna az Emlékparkban megrendezett döntőbe, ami az idén a járványra való tekintettel elmaradt, pedig az E-Mesehősök csapat a 63 csoport közül végre bejutott a döntőbe! Ezért idén a pontok alapján zárták le az izgalmas vetélkedőt, és személyesen hozták el a szervezők a résztvevőknek az ajándékokat és az oklevelet.
Köszönet a kitartó munkáért: Bakos Liliána, Papp Szabina, Sárkány Laura 6.b, Borsos László 5.a osztályos tanulóknak!

KKR
felkészítő tanár

Tovább a kategóriában: « Vakáció! Ballagás »

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás