Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Első helyezés kistérségi természetvédelmi versenyen

A Kovács Zsófia 6.b, Czékus Flórián 7.b és Helmeczi Csaba 7.a osztályos tanulókból álló csapat
I. helyezést ért el a Teodorovits Ferenc Kistérségi Természetvédelmi Versenyen.
A versenyt az ásotthalmi Orchis Természetvédelmi Egyesület szervezte, immár 14. alkalommal.
A középpontban a Homokháti Kistérség és a Kiskunsági Nemzet Park természeti értékei álltak. Az ismeretanyag nagyrésze a tankönyvekben nem szerepel, mégis ez az, ami „élőhelyünkön” körülvesz minket.
Miben volt különleges az idei megmérettetés?
A járványügyi előírások miatt online feladatokat oldottak meg a tanulók, majd egy plakáton kellett bemutatni lakóhelyük egyik védett természeti értékét.
Milyen plusz hozadéka volt ennek a rendkívüli helyzetnek a felkészítő pedagógus részére?
Láthattam, megtapasztalhattam azt a csapatmunkát, ahogy együtt, egymásért, félszavakból megértve a másikat jutottak el a megoldásig a tanulók. Amit nem tudtak első nekifutásra megoldani, ott logikusan gondolkodva, de fel nem adva, az általános műveltségükre alapozva jutottak el a megfejtésig.
Felemelő érzés, igazi pedagógus élmény volt megfigyelni a csendes, elfogadó, a másikra figyelmesen hallgató tanulók együttműködését.
Köszönjük a szervezőknek, Naszradi Editnek és Andrési Pálnak, hogy ilyen helyzetben is vállalták a verseny lebonyolítását.


Mórahalom, 2020. 12. 16.


Murányi Gabriella
a Zöld Levelecske Környezetvédő Szakkör vezetője
felkészítő tanár

 

     

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás