Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Siker az irodalmi versenyen

oklev_2.jpgIskolánk tanulója, Csiszár Csenge most nyolcadikos. Amikor megismertem, még nem rajongott az irodalomért, de ötödikesként rábeszéltem, hogy legyen tagja egy válogatott kis csapatnak, akik online olvasási versenyen indulhatnak. A döntőig jutott. Ahogy teltek az évek, mindig akadt egy számára érdekes könyv, amihez újabb és újabb lehetőségeket kerestünk, amiben megmérettetheti magát. Nem csüggedt el, ha nem lett díjazott, nem volt elkeseredve, ha nehéznek bizonyult a feladat.
Ahogy teltek az évek, már ő nyüstölt azzal, hogy mit olvassunk, mire jelentkezzünk. Így lettem Harry Potter rajongó és egyben kritikus is, így olvastam a tinik írónőjétől, Leiner Laurától a Szent Johanna gimit, és újra elővettem Szabó Magda Abigéljét.
Észrevétlenül tett olvasóvá újra, olyan könyveket ismertem meg általa, amit magamtól nem vettem volna le a polcról. Az izgalom, amit egy segítő tanár érez tanítványáért, az leírhatatlan. Együtt bánkódni vagy együtt örülni a sikernek, együtt ötletelni, átsegíteni egymást a nehézségeken…Ez az igazi siker!
A versenyszervezők néhány soros jellemzést kértek arról a tanítványról, aki évek óta kitartóan versenyez, eredményesen szerepel. Ajándékcsomaggal, oklevéllel jutalmazták kitartását, de a legnagyobb dolog mégis az volt, hogy felkészítő tanárként én adhattam át ezt neki!
Az első félév kétfordulós versenyén, nagyon szoros küzdelemben 2. helyezést ért el Csenge, de már leadtuk az újabb nevezést a 2. félévre is.
Köszönöm az élményt, és hajrá továbbra is, Csenge!

Madarászné W. Ivett
segítő tanár

Tovább a kategóriában: « Hogy miért? A Bagolyvár mindig vár! »

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás