Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Egy karnyújtásnyira a MÓRASULITÓL

Az iskola az „Élet nagy dolgai” címkével ellátott halmazba tartozik. Az intézményes nevelésről mindenkinek van véleménye, melyet a megélt élmények nagymértékben befolyásolnak. A „Majd megtudod, ha iskolába jársz!” kezdetű példabeszéd generációról generációra öröklődik, színezete, felütése, bölcsességtartalma sokszínű. Ha az előbbi példabeszéd jól indul, akkor a csillogó szemű kis mesehős örömmel akasztja vállára a tarisznyáját”, s „felvértezve” lép a tudomány fellegvárába.
A világ minden iskolája egyet akar: EMBERT „faragni”, a szó legnemesebb értelmében. Az élet dolgairól hasonlóan vélekednek, mégis egyediek.
A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola a múlt, a jelen, a jövő pilléreire támaszkodva szervezi mindennapjait. Az intézményünk olyan, mit egy öreg, mohos tölgyfa: a múlt gyökereivel erősen kapaszkodik. Törzse és az ágak a jelen kihívásait rendületlenül kiállják. A fiatal hajtásai a megújulásra való szándékot szimbolizálják.
A megújulás képessége kincs, egy ékkő. Az innováció szükségességét valljuk mi, mórasulis pedagógusok is. Minden olyan módszerre fogékonyak vagyunk, melyek a befogadást, az elfogadást, a támogatást segítik. Úgy tekintünk tanulóinkra, mint az „ezerarcú vidékre”, mely szemet gyönyörködtető, felemel, élményekkel gazdagít. A pipacsos búzamezők, a tarka rétek, a lankás, vagy meredek hegyvidékek különbözősége természetes módon megbújnak a padsorok között. Ettől kerek a Mórasuli közössége.
A nevelés-oktatás folyamatába komplex módszereket építünk be (Komplex Instrukciós Program, Komplex Alapprogram), melyek a különböző képességű és teljesítményű gyerekek hatékony együttműködésére alapozva teszik „élménysulivá” az iskolai éveket. Természetesen, a mindennapjainkban vannak hullámvölgyek is, de hisszük, hogy a támogató légkör, a gyermekközpontúságra való törekvésünk tompítják, feloldják a kudarcokat.
A Mórasuli közössége - az intézményre jellemző - „kulcsszavakat” tesz a leendő elsősök iskolatáskájába, melyek megkönnyítik annak súlyát, hogy örömmel és kíváncsisággal teljenek az iskolai évek.

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás