Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Tájékozódás Világnapja

Idén ötödik alkalommal kapcsolódott iskolánk a Tájékozódás Világnapja – World Orienteering Day világméretű rendezvényhez– mely ismét nagyszerű lehetőséget teremtett a tájékozódási futó sportág népszerűsítésére, ismertségének növelésére az egész világon. Természetesen a játékhoz az is hozzátartozik, hogy minden évben nagyobb legyen a résztvevők száma, vagyis világcsúcsot érjenek el a résztvevők.
A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola kezdetektől fogva kivette részét a népszerűsítésben, a világcsúcs felállításában. Az idén szeptember 9-én 6 pontos sprint pályát lehetett teljesíteni diákjainknak a régi vásártér környékén tájfutó térkép segítségével. Több, mint 50 országban közel 200 ezer résztvevője volt a rendezvénynek, amely program térképére Mórahalom is felkerült ismét. A rendezvényünk megszervezésében, lebonyolításában az iskola tanárai mellett sokan segítettek az eszközök, emléklapok és térképek biztosításában, a pálya kitűzésében. Köszönet a következőknek: SZVSE Tájfutó Szakosztálya, Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, Dr Felföldi Károly szenior tájfutó, Apró Vivien tájfutó és volt tanítványunk, Módráné Tari Angéla szülő.
A közös összefogásnak köszönhetően megint sokan megtanulhatták a térkép használatát, megismerkedtek ezzel a csodálatos sportággal..
Találkozunk a versenyeken, vagy jövőre a World Orienteering Day-en!
http://worldorienteeringday.com/


Szerencsiné Csamangó Jusztina

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás