Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Ballagás

„Mit szólnátok egy olyan aranykapuhoz, melyen átmenve mássá lesz az ember? Igaz, hogy nem lehet egy lépéssel átmenni alatta, sokáig, évekig tart az átmenetel. De csak az megy át igazán rajta aki közben egészen átalakul. Ilyen aranykapu az iskola kapuja.”
A 2021/22-es tanévben 31 tanuló ment át az „aranykapun”, búcsúzott iskolájától, a diáktársaktól és a pedagógusaiktól.
Közülük néhányan kimagasló teljesítményt nyújtottak.
Bálint Regina 8. a osztályos tanuló kitartó és alázatos munkájával nyolc éven keresztül kitűnő tanulmányi eredménnyel zárta a tanévet. Teljesítményének elismeréséül a nevelőtestület Kincskereső díjjal jutalmazta.
Pintér Bettina 8.a osztályos tanuló közösségépítő tevékenységéért a Bonitas Nőegylet IGAZGYÖNYGY-díját vehette át. Az adományozó olyan gyöngyszemet talált a ballagók között, aki példamutatásával teszi láthatóvá lelkének egy-egy megcsillanó gyöngyszemét.
Bakos Liliána 8. b osztályos tanuló a Rotary Club Mórahalom Egyesülettől vehetett át díjat, mert barátsággal, jó szándékkal, megértéssel fordul a közössége és a világ felé, aki kedvességével, jóindulatával, visszafogottságával békés szigetet teremt rohanó világunkban.
Bodor Barnabás László 8.a osztályos tanuló becsületes, önzetlen, szorgalmas, kitartóan fókuszál céljai elérésére, hasonlóan a Mórahalmi Gazdakör tagjaihoz. Ezért díjazták, hiszen a Gazdakör tagjai hálásak azoknak a fiataloknak, akik fontosnak tartják, hogy összhangban éljenek a természettel.
Kedves Ballagók!
„A szeretet az élet.
A kincset a szívében hordozza az ember.”
Kazi Mária intézményvezető asszony az alábbi üzenettel indította útnak a búcsúzókat:
„Az utadat egyetlen térkép sem jelzi. A felszedett tudásmorzsák, a hit és az akarat azonban segítenek eligazodni az útvesztőkben. Ha a szíveddel jól látsz, megtalálod azt az utat, amely boldoggá tesz.”

Fotó: Torjai Patrik

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás