Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Szövegértési és helyesírási verseny

Az országos Lotz János szövegértési és helyesírási versenyt a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium indította útjára 11 évvel ezelőtt a 7-10. évfolyamos tanulók számára.
Ennek az iskolának volt diákja 1923 – 1931 között az Európában és Amerikában is ismertté vált nyelvész és kutató, Lotz János. Az ő tiszteletére kapta az elnevezését a fent említett országos hatókörű szövegértési és helyesírási verseny.
Idén először képviselte iskolánkat a neves megmérettetésen Császár Noémi, 8. b osztályos tanulónk. Az iskolai fordulón 155 iskola 2800 diákja indult az ország egész területéről. Nagy volt a tét, hisz a tollbamondás szövege – a szokásostól eltérően – egyforma volt a különböző korosztályba tartozó tanulók számára.
A három részből álló versenyfeladat (tollbamondás; szövegértés; helyesírási ismeretek) megoldásával a megyék fordulójába 940 tanuló jutott be, köztük Noémi is.
Gratulálunk az eredményhez, és sok sikert kívánunk a további fordulókon történő helytálláshoz!
Illésné Babai Gizella
magyartanár
Büszkék vagyunk Noémire, hogy vállalta a megmérettetést, köszönjük felkészítőjének a munkáját!

a Mórasuli krónikása

Tovább a kategóriában: « Élménysuli 5. Élménysuli 6. »

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás